contact       -----------

-----------

 

 

 

Povestiri despre caini

2Hachito

Un Achita-Iun din Tokio, cu numele Hachito, isi conducea stapanul zilnic la gara, iar seara il astepta la intoarcere. In 1925 acesta a murit subit, in urma unui atac de cord. Hachito a continuat
sa-l astepte zece ani, seara de seara, pana in anul 1935, cand a murit si el. Japonezii i-au onorat credinta ridicandu-i un monument si emitand un timbru postal cu chipul sau.

 

 


1Gelert

PrincipesaLevelin isi avea castelul in apropierea unei paduri. Intr-una din zile auzi copilul ei tipand in leagan. Cobora de indata de la etaj, dar pe scara a fost intamplinata de cainele ei ciobanesc, Gilert, cu botul plin de sange. Iesita din fire de o groaznica banuiala se duce dupa arma si trage in caine, omorandu-l. Copilul , speriat acum de urletele cainelui lovit, incepu sa tipe. Disperata mama ajunsa langa el il gasi teafar in leagan. La cativa metri insa zacea horcaind un lup, caruia credinciosul Gelert ii sfasiase beregata, aparand copilul. Principesa, plina de remuscare, deplanse multa vreme credinciosul caine.


Hecker

Un caine Terra-Nova, pe nume Hecker, a salvat dintr-un incendiu, izbucnit la un hotel din Pennsilvania, opt oameni iar la a noua incercare a pierit in flacari. Asa citim intr-o revista si nu ne putem explica cum si-a putut infrange acest caine spaima de foc, pentru a salva familia stapanului sau.

 

e-veterinar.ro

 

°

-----------

-----------