contact       

 

 

Anca Giuchi - Timisoara
Sfatul meu este sa cumparati din farmaciile  de uz uman "Mastoprofen" si sa aplicati pe mamelele pisicii timp de 3-5 zile, de doua ori pe zi.

Vlad
Pentru a stabili un diagnostic cat mai exact as avea nevoie de de cateva informatii suplimentare. Din cate am vazut in poza ar putea fi vorba de un abces (acumulare de puroi intr-un tesut) cauzat probabil de un corp strain (tepi, aschii) sau provocat prin muscatura care apoi s-a inflamat.
Foarte importanta este starea generala a animalului, trebuie urmarit daca prezinta in acea zona durere, roseata, daca animalul se linge in zona respectiva, daca este deprimat, daca are pofta de mancare.Ca tratament incercati sa-i curatati zona respectiva cu rivanol si apoi ungeti cu MIBAZON ( se gaseste in farmaciile de uz veterinar,este un unguent ce contine antibiotic). Daca in urma trastamentului nu este observata nici o ameliorare trebuie mers de urgenta la un cabinet veterinar pentru o consulatie amanuntita.

Ion Nicolescu -
Pentru a scapa de problema încarcati sa aplicati pe pielea cefei a unei picaturi de ivermectina 1 la mie. De asemenea pe cale generala se pot administra stimulatori imunitari si preparate vitaminice. Solutia de ivermectina o puteti procura dintr-un cabinet medical veterinar.

Ionut Radan - Valcea
Pentru evitarea vomei datorita raului de masina va sfatuiesc ca inainte de plimbarea cu masina cainele sa nu fie hranit (cel putin cu doua ore inainte).Se pot administra si antiemetice de uz uman (Emetiral), un supozitor de adult cu 30 minute inaintea plimbarii.

Daniela Neagoe - Bucuresti
Deparazitarea cainelui adult se face , in mod obisnuit, de doua ori pe an, folosindu-se antihelmintice cu spectru larg (Drontal Plus, Cestal Plus, un comprimat pe 10 kg greutate corporala). Ideal este ca deparazitarea interna sa fie facuta la scurt interval dupa o deparazitare externa (Frontline).

Catalin Gherman - Bucuresti
Caderea parului cainelui dumneavoastra poate fi cauzata de o boala de piele si ca toate bolile de piele este foarte dificil de diagnosticat cu exactitate si foarte dificil de tratat. Fiti insa atent daca nu exista depilatii locale, cruste, acumulari in exces de sebum pe anumite zone, caderea parului se poate datora unei avitaminove sau pur si simplu naparlirii firesti. Se pot administra produse vitaminice cu: BIOTINA, VITAMINA A SI MICROELEMENTE
.

 

Rezolutia recomandata 1024 * 768 px
copyright © www.e-veterinar.ro