contact       


 

 

 

CACADU GALBEN CRESTAT (Cacatua sulphurea)

Traieste în libertate în insulele Sulawesi (Celebes), Coebus,Sumba si Flore din Arhipelagul Indoneziei. Numele vine dela cuvântul malaezian "kakatua", ce înseamna pasare mare, aceasta pasare ajungând la marimi de 30 pâna la 70 cm.
Descriere
Un exempalr adult are o lungime de 40-50 de cm si cântareste 300-400 de grame. Se distinge prin penajul alb, nuantele de galben deschis colorând creasta, penele de la extremitatea aripilor, pe la gât si obraji. Picioarele sunt gri, ciocul negru închis, femela având un cioc mai mic si irisul rosu. Este o pasare longeviva, ce traieste între 40 si 80 de ani.
Colivia
Fiind o pasare relativ mare si activa, necesita o colivie spatioasa sau o voliera mare (lungime 60 cm, latime 90 cm).
Hrana
Ciocul puternic o ajuta sa manânce fara dificultate o varietate mare de nuci, seminte si fructe, dieta ce este completata cu fructe, flori, insecte si larve. Foarte activ, capabil sa imite vocea umana, elegant, afectuos si atractiv, cacaduul galben crestat a devenit si a ramas unul dintre cele mai îndragite animale de companie.

 

PAPAGALUL NIMFA
(Nymphicus hollandicus)

Originar din Australia si raspândit in Europa înca din 1840, aceasta specie de pasari are un comportament vesel, motiv pentru care se numara printre favoritele avicultorilor. Pasari blânde din fire, pot fi instalate în grupuri mixte. Pasarile de culoare galbena au devenit forma coloristica cu cea mai larga raspândire. Varietatea Lutino, a caror coloratie este foarte întunecata, sunt denumite si "aurii" sau "crem".

PERUSUL BALTAT DOMINANT
(Melopsittacus undulatus)

Are un penaj foarte variat, combinatiile cele mai raspândite fiind verde si galben sau albastrusi alb. Baltatul dominant se împerecheaza usor, deoarece doar unul dintre membrii perechii trebuie sa fie baltat pentru a se obtine pui similari. Atunci când au o pata mare si colorata pe piept, perusii baltati sunt supranumiti "vargati".


sus..

Bogdan F.
medic veterinar

Articole din categoria pasari

Articole generale
Articole de specialitate
    Salmoneloza porumbeilor
    Osteopetroza
    Guta
    Dermatita gangrenoasa aviara 
    Diagnosticul rapid
     
     
     
     
     
     
     
     
     

°