8 SFATURI DE IARNA PENTRU ANIMALUL TAU DE COMPANIE

Acum ceva vreme ne amuzam de o postare despre vremea din Balcani. Aflam ca ne aflam intr-o zona a contrastelor, ba prea cald, ba prea frig cu perioade de tranzitie aproape inexistente. Pe timpul verii v-am invatat cum sa aveti grija de animalul de companie atunci cand este cald, acum a venit timpul sa discutam cum avem grija de el atunci cand este frig.

Iata 8 sfaturi de iarna pentru cei necuvantatori:

  1. Animalul tau petrece mult timp afara? Nu il lasa afara in perioadele foarte reci (ianuarie-februarie). Unii dintre noi au un caine de paza care doarme afara, daca nu il puteti aduce in casa cand este foarte frig, aveti grija ca acesta sa aiba un adapost adecvat si paturi sub care se poate proteja de frig!
  2. Ai de gand sa iesi la plimbare? Gandeste-te ca daca tu pui o haina calduroasa pe tine sa nu simti frigul, poate ca si animalul tau de companie are nevoie de protectie. In functie de specie sau rasa exista versimentatie si pentru acestia. Ofera-i protectie in loc de medicamente!
  3. Daca ai un animal care isi petrece majoritatea timpului afara, trebuie sa-i maresti ratia de mancare. Iarna organismul consuma mai multa energie pentru a mentine corpul cald iar in lipsa unei alimentatii adecvate acesta se poate imbolnavi usor. Aveti grija de tavita de apa, aceasta poate sa inghete si desi pare amuzant sa observam animalul cum linge o “inghetata”, nu este deloc sanatos!
  4. Pe de alta parte, avem animalele de casa ca de exemplu cainii si pisicile. Acestea dorm mai mult si fac mai putina miscare. Pentru ele pregatiti o dieta lejera pentru a evita luarea in greutate!
  5. Cu totii suntem obisnuiti ca atunci cand ninge mai mult pe drum sau caile de acces sa aruncam cu sare. Aceasta sare in timp se va concentra si poate fi un risc pentru labutele cateilor. protejati labutele cu ciubotele speciale. Atentie maxima la ce linge catelul. In perioada rece pot exista scurgeri de antigel de la masini, o solutie dulceaga care poate atrage imediat patrupedul. este de ajuns o cantitate foarte mica pentru a fi fatal!
  6. Pentru cei care aveti iaz-uri in curte, nu uitati sa efectuati regulat gauri in gheata pentru a permite ventilarea gazelor toxice ce pot ucide viata acvatica. Nu sunt putine cazuri cand crescatori de peste au pierdut toata productia pentru un lucru atat de banal!
  7. Obisnuiti sa conduceti iarna? Inainte sa plecati de pe loc verificati daca nu aveti un pasager clandestin la motor sau sub masina. Caldura reziduala degajata de motor dupa utilizare atrage diverse animale in cautare de protectie.
  8. Nu lasati animalul de companie nesupravegheat in autoturism! Este valabil atat iarna cat si vara. Sunt situatii in care sunteti retinuti mai mult decat ati estimat iar in zilele geroase in habitaclu se poate raci foarte repede.

Ne oprim aici insa dorim sa cunoastem si sfaturile voastre, cum aveti voi grija de animalele de companie atunci cand este frig afara?

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Contact

Ne dorim sa auzim ce ai de spus. Ai gasit o eroare? Vrei sa publicam un articol pe o tema anume? Lumea animalelor te fascineaza si vrei sa scrii despre asta? Scrie-ne folosind acest formular!

Se trimite

©2019 e-veterinar.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?